Laminert glass

Glass som knuser er skadelig og potensielt livstruende – enten det er en ulykke eller uhell. For å øke sikkerheten i hjemmet er laminert glass et svært godt alternativ blant ulike glasstyper. 

 

Fordelen men dette alternativet er at det ikke knuses på samme måte som tradisjonelt glass. Laminert glass består av to glassplater som lamineres sammen med en spesifikk type plastfolie kalt PVB. Dette sikrer at glasset er mer støtsikkert samtidig som det hindrer glassprut. Glasset vil kunne sprekke ved belastning, men folien vil holde fast på glassplintene slik at gjennomtrengning og kuttskader minimeres. Laminert glass er allerede påbudt i frontruter på biler, og det regnes absolutt som livreddende.

 

Det finnes enda flere fordeler med laminert glass. Det beskytter mot UV-stråler, har de samme optiske egenskapene som andre typer glass og kan ha lydreduserende effekt (avhengig av foliens tykkelse). Det er også like populært å bruke i hjemmet som i kommersielle bygg, slik at dets bruk er aktuelt uansett om du er huseier eller bedriftsansvarlig.

 

Ved evaluering av hvor det vil være lurest å installere laminert glass er hovedregelen at det er mest kritisk der folk ferdes. Det vil derfor falle mer naturlig å prioritere et glassrekkverk framfor et loftsvindu. Her er noen andre eksempler for områder som har fordel av laminert glass:

  • Glasstak
  • Glassvegger
  • Glassdører (inklusiv dusjdører)
  • Speil
  • Glassbord
  • Utstillingsvinduer
  • Vinduer nær barnerom/rom hvor barn leker

 

Glasspesialisten har høy faglig kompetanse og jobber seriøst for at kundene skal få de beste løsningene. Vi er derfor tilgjengelige for deg for å øke sikkerheten i ditt hjem eller i din bedrift. Ta kontakt i dag for mer informasjon og prisoverslag.