Energiglass

Prosessen med å velge glass til hjemmet kan føles komplisert med tanke på alle de alternativ som finnes på markedet -  om det så er til vindu, glassrekkverk eller lignende. Det finnes for eksempel glasstyper som holder på varmen, som lydisolerer, som er sikkerhetsfokusert og som har UV-beskyttelse. Hvilket alternativ som dekker dine behov best er ikke alltid like lett å se i jungelen av muligheter. 

 

Et alternativ det virkelig er verdt å vurdere er energiglass. Energiglass består av flere lag med glass som sikrer isolasjon. Et vindu med energiglass består av to eller tre glass med hulrom mellom hvert lag. På grunn av den energibesparende egenskapen er dette en type glass som er spesielt nyttig i kalde land som Norge. Vinduer med energiglass holder på varme i langt større grad enn vinduer med andre typer glass og hjelper dermed også med å holde strømregningen lavere. Du sparer med andre ord både penger, holder hjemmet godt og varmt og lever miljøvennlig!

 

Ettersom det finnes både 2-lags og 3-lags energiglass er det viktig å avgjøre hvilken type som er best egnet til din bolig. Har du en eldre bolig med behov for utskiftning av vinduer, vil 2-lags energiglass være best. For nye boliger vil husets totalisolasjon være langt bedre enn for eldre hus, og 3-lags energiglass er derfor å anbefale. 

 

Utviklingen innenfor glass er stor, og bruksområdene er mange. Har du spesielle øsker, hjelper vi deg med dette. Ta kontakt med Glasspesialisten i dag for å dra nytte av over 15 år med erfaring!